مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو مجلسی
برنج | ۴ پیمانه |
لوبیا سبز | ۲۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده (یا هر گوشت دیگر) | ۲۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | سه قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد بزرگ |
ادویه مخلوط یا ادویه پلویی، زردچوبه، پودر پاپریکا، فلفل سیاه، دارچین | به میزان دلخواه |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذاخوری |
پودر گل محمدی | یک قاشق غذاخوری |
آماده سازی: | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت: | ۶۰ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۹۰ دقیقه |
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت
برنج را حداقل دو ساعت قبل از پخت بشویید و با کمی نمک خیس کنید.
لوبیاها را شسته و پاک کنید.
در اندازه های یکسان برش بزنید.
با آب جوش و نمک حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
نکته : هنگام پخت لوبیا، در قابلمه را نبندید تا تغییر رنگ ندهد.
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
وقتی گوشت کاملا از هم باز شد و رنگش تغییر کرد، ادویه ها (بجز دارچین و پودر گل محمدی) و نمک را اضافه کنید.
کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.
لوبیاهای پخته را به مواد اضافه کنید و تفت دهید
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن برود و خوشرنگ شود.
با نصف لیوان آب حدود یک ربع بپزید تا آبش کشیده شود.
برنج را در آب جوش ریخته و کمی زنده آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ دلخواه را در آن بچینید.
کمی نمک روی سیب زمینی ها بپاشید.
سپس به ترتیب یک لایه برنج، یک لایه مواد، پودر دارچین و گل محمدی و زعفران مجددا برنج را در قابلمه بریزید.
در قابلمه را بگذارید و حرارت را متوسط رو به بالا کنید تا برنج بخار کند.
اگر لازم بود کمی آب روغن بریزید.
حرارت را کم کرده و دمی بگذارید.
قبل از سرو لوبیا پلو، برنج را به آرامی زیر و رو کنید تا مواد با برنج مخلوط شود.
فوت و فن تهیه لوبیا پلو خوشمزه
لوبیا پلو را می توانید با سبزی، سالاد شیرازی، ماست و ترشی سرو نمایید.
می توانید به جای ۳ قاشق رب، یک قاشق رب و یک لیوان پوره گوجه فرنگی بریزید.
در صورت تمایل می توانید هنگام تفت گوشت کمی سیر رنده شده و فلفل دلمه ای نگینی به مواد اضافه کنید.
دستور پخت لوبیا پلو دمی
مواد لوبیا پلو را به روش قبل آماده کنید.
سپس برنج شسته شده و آب و نمک را به آن اضافه کنید.
اجازه بدید تا بجوشد و آب تبخیر شود.
سپس ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم کنید.
منبع: tasvirezendegi