خورش قیمه یکی از معروفترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد ، البته کسانی که رژیم لاغری گرفته اند و قصد کاهش وزن دارند شاید نگران کالری بالای این خورش باشند ، اگر میخواهید یک خورش قیمه رژیمی خوشمزه داشته باشید می توانید با استفاده از یکسری ترفندها ، کالری این خورش را بسیار پایین بیاورید ، مثلا از گوشت بدون چربی استفاده کنید یا گوشت سینه مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید، برای تفت دادن اولیه پیاز و گوشت از روغن کمتری استفاده کنید و سیب زمینی ها را به جای این که سرخ کنید در انتهای پخت چند قاچ کرده و به خورش اضافه نمایید. در ادامه مقاله شما را با دستور پخت انواع خورش قیمه رژیمی آشنا میکنیم.
روش اول پخت خورش قیمه رژیمی
مواد لازم خورش قیمه رژیمی
مغز ران گوساله یا گوسفند | نیم کیلو | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
لپه | ۱۰۰ گرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
پیاز سرخ کرده بدون روغن | ۱ قاشق غذاخوری | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
لیموعمانی | ۴ عدد | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
سیب زمینی | ۳ عدد متوسط | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
روغن زیتون یا کنجد بی بو | ۱ قاشق غذاخوری | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نمک و فلفل | به میزان کافی
طرز تهیه خورش قیمه رژیمیلپه را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. لپه را آبکش کرده و با 2 قاشق روغن تفت دهید که حین پختن لپه وا نرود . گوشت را قیمه ای خرد کرده با پیاز سرخ شده به ظرف اضافه کنید و تفت دهید سپس رب را اضاف کرده و مخلوط کنید تا رنگ باز کند. نمک و فلفل و لیموعمانی را اضافه کنید و 2 لیوان آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید بپزد تا کاملا جا بیفتد.
روش دوم پخت خورش قیمه رژیمیمواد لازم خورش قیمه رژیمی
طرز تهیه خورش قیمه رژیمیگوشت قیمه ای و پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در زودپز ریخته روی شعله کم بگذارید و در زودپز را بگذارید تا آبش کشیده شود. لپه را بشویید و با زردچوبه و رنجبیل بعد از 5 دقیقه اضافه کنید و دوباره در زودپز را بگذارید. بعد از چند دقیقه رب گوجه فرنگی را اضافه نموده مخلوط کنید. لیمو عمانی و آب جوش را به اندازه نصف زودپز اضافه کرده و درش را چفت کنید تا یک ساعت بپزد. سیب زمینی را پوست گرفته و چند قاچ کنید و به خورش اضافه کنید تا یک ربع دیگر بپزد و جا بیفتد. خورش قیمه رژیمی بدون روغنمواد لازم خورش قیمه رژیمی بدون روغن
طرز تهیه خورش قیمه رژیمی بدون روغنلپه را بشویید و به همراه گوشت و پیاز خرد شده در قابلمه بریزید. رویشان نمک ، فلفل ، زردچوبه ، زعفران اضافه کرده و 3 – 4 لیوان آب بریزید و حدود 2 ساعت با شعله ملایم بپزید. رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی را اضافه کرده و یک ساعت دیگر بپزید تاخورش جا بیفتد. در صورت تمایل در انتهای پخت میتواند 2 قاشق غذاخوری گلاب به خورش اضافه نمایید. در صورت تمایل میتوانید مقداری سیب زمینی خلالی کنار خورش سرو نمایید. خورش قیمه رژیمی با مرغمواد لازم خورش قیمه رژیمی با مرغ
طرز تهیه خورش قیمه رژیمی با مرغلپه را جداگانه با کمی آب بپزید. پیاز را خلالی خرد کرده با یک قاشق روغن مخلوط کنید و در کاسه پیرکس در مایکروفر با حداکثر قدرت به مدت 6 دقیقه قرار دهید. پیازها را هم بزنید و 5 دقیقه دیگر به مایکروفر برگردانید تا طلایی شود. با این روش بوی پیاز خیلی کمتر در فضای آشپزخانه می پیچد و با کمترین مقدار روغن سرخ می شود. استخوان سینه مرغ را جدا کرده و تکه کنید. پیازها را در قابلمه ریخته و مرغ تکه شده را به همراه زردچوبه ، دارچین و هل اضافه کرده روی حرارت بالا 2 دقیقه تفت دهید و شعله را کم کنید ودر قابلمه را بگذارید به مدت 10 دقیقه بدون آب بپزند. روی گوشت ها آب جوش اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر بپزید سپس لپه ، لیمو عمانی شکسته شده و زعفران را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر بپزید تا خورش جا بیفتند. سیب زمینی را میتوانید چند قاچ کرده همراه مرغ اضافه کنید یا خلالی کرده و سرخ کنید.
منبع: بیتوته
|