بارداری حس شادی و لذت را برایتان به ارمغان می آورد، اما ممکن است شما را محتاط و سخت گیر کرده باشد. غذاهایی که پیش از این به راحتی مصرف می کردید، ممکن است باعث ایجاد نگرانی در این مرحله برایتان شوند.
ممکن است عاقلانه باشد، چون تمام موارد مواد غذایی را نمی توان در طول دوران بارداری به خاطر تهدیدهای احتمالی آنها برای شما و یا فرزند متولد نشده تان مصرف کرد بنابراین اگر در مورد مصرف نعناع در بارداری شک دارید، این اتفاق برایتان افتاده است.
فواید نعناع در بارداری
خوردن نعناع در بسیاری از خانواده ها در طول تابستان مورد استفاده قرار می گیرد و در پس زدن گرمای تابستان غیرقابل تحمل می تواند بسیار مفید باشد. برای خواص دارویی و درمانی مختلفش برای سالیان مدید استفاده شده است.
نعناع یک طعم معطر قوی دارد و در بسیاری از اشکال مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ تهدید جدی در مصرف نعناع در دوران بارداری وجود ندارد. استفاده از برگ های نعناع می تواند فواید بسیاری برای یک زن باردار داشته باشد، از جمله:
1. خنک نگه داشتن بدن
بارداری باعث می شود که هوس همه نوع غذاها را بکنید و دوستشان داشته باشید و همراه با عدم تعادل هورمونی، درجه حرارت بدن داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد. استفاده از برگ های نعناع خواص آرامش بخش و خنک کننده دارد و در نتیجه ممکن است به کاهش گرمای بدن کمک کند.
2. تازه نگه داشتن دهان
ممکن است در چند ماه اول بارداری به شدت حالتان بد شود و در برخی موارد حالت تهوع در برخی از زنان حتی تا نهمین ماه بارداری نیز ممکن است ادامه پیدا کند. کش مکش های مکرر حالت تهوع و استفراغ می تواند مزه بدی را در دهان شما به جا بگذارد. جویدن کمی از برگ های نعناع تازه یک راه عالی برای دفع آن بوی عجیب و مزه بد از دهان شما است.
3. بهبود حالت تهوع
حالت تهوع در بارداری بسیار شایع است و اغلب زنان در سه ماهه اول بارداری خود آن را تجربه می کنند. جویدن کمی از برگ های نعناع می تواند به شما کمک کند تا حالت تهوع را در دوران بارداری از خود دور کنید. با این حال، برخی از زنان ممکن است قادر به تحمل بوی نعناع نباشند و بنابراین باید از استفاده از برگ های نعناع خودداری کنند.
4. کم کردن مشکلات دستگاه گوارشی
یک زن باردار ممکن است در دوران بارداری با مسائل گوارشی هم مبارزه کند. مصرف برگ های نعناع به تسکین بیماری های معده کمک می کند و بخش گوارشی را در محل نگه می دارد.
5. حفظ حس خوب عمومی
در دوران بارداری خیلی چیزها در بدن شما وجود دارد. این می تواند شما را خسته کند. نوشیدن چای نعناع، ذهن را تسکین می دهد، کج خلقی را از بین می برد و به تسکین خستگی کمک می کند. هم چنین در از بین بردن حفظ بی خوابی و اضطراب کمک می کند.
آیا چای نعناع در زمان بارداری ایمن است؟
نوشیدن چای نعناع نه تنها مشکلات هضم شما را دور نگه می دارد، بلکه آن را نیز تسکین می دهد. بوی چایش نیز به تسکین استرس و اضطراب در دوران بارداری کمک می کند.
طرز تهیه چای نعناع در بارداری
مواد لازم:
- یک قاشق سوپ خوری برگ نعناع خشک شده یا تازه.
- 150 میلی لیتر آب و یا یک فنجان آب
- مقداری شکر برای طعم دهی
طرز تهیه:
- آب را در یک قابلمه بریزید.
- زمانی که آب شروع به جوشیدن می کند، برگهای خشک شده نعناع را به آن اضافه کنید.
- حرارت را خاموش کنید و درپوش قابلمه را بگذارید.
- بگذارید چای به مدت 3 تا 5 دقیقه بماند.
- شکر را اضافه کنید.
عوارض جانبی مصرف نعناع در دوران بارداری
اگر چه نعناع در دوران بارداری بسیار ایمن تلقی می شود، اما گاهی ممکن است عوارض جانبی و یا مشکلات خاصی را در دوران بارداری ایجاد کند. برخی از عوارض جانبی مصرف برگ های نعناع در دوران بارداری به شرح زیر هستند:
1. واکنش آلرژیک
اگر به منتول و یا هر محصولاتی که ممکن است منتول در آنها باشند حساسیت دارید، در این صورت باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید. نعناع شامل مقدار قابل توجهی از متانول است و ممکن است واکنش آلرژیک شدیدی داشته باشد، اگر که نسبت به منتول حساسیت داشته باشید. هم چنین اگر مبتلا به آسم هستید، باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید.
2. سقط جنین
نعناع خاصیت شل کنندگی ماهیچه ای را دارد و اگر در زمان نامناسب در دوران بارداری مصرف شود، ممکن است ماهیچه های رحمی را شل کرده و سقط جنین و یا زایمان زودرس را در مراحل بعدی به همراه داشته باشد. اگر سابقه قبلی سقط جنین دارید، توصیه می شود که از مصرف نعناع در دوران بارداری خودداری کنید.
3. عوارض جانبی با داروهای خاص
اگر به منتول و یا هر محصولاتی که ممکن است منتول در آنها باشند حساسیت دارید، در این صورت باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید. نعناع شامل مقدار قابل توجهی از متانول است و ممکن است واکنش آلرژیک شدیدی داشته باشد، اگر که نسبت به منتول حساسیت داشته باشید. هم چنین اگر مبتلا به آسم هستید، باید از نعناع در دوران بارداری اجتناب کنید.
2. سقط جنین
نعناع خاصیت شل کنندگی ماهیچه ای را دارد و اگر در زمان نامناسب در دوران بارداری مصرف شود، ممکن است ماهیچه های رحمی را شل کرده و سقط جنین و یا زایمان زودرس را در مراحل بعدی به همراه داشته باشد. اگر سابقه قبلی سقط جنین دارید، توصیه می شود که از مصرف نعناع در دوران بارداری خودداری کنید.